U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

stichting Licht op Schoonhoven

De stichting Licht op Schoonhoven - die begin 2015 is opgericht - is een initiatief van enkele liefhebbers van het werk van de Delftse beeldend kunstenaar Jan Schoonhoven (1914-1994). Aanleiding hiervoor was een tentoonstelling in Museum Prinsenhof Delft die opende op 31 oktober 2015 en duurde tot en met 14 februari 2016.

Bij de opening van de tentoonstelling presenteerde het bestuur van de stichting een boek over het leven en werk van de kunstenaar. Feitelijk werd dat de catalogus. Het boek besteedt ruim aandacht aan leven en werk van Jan Schoonhoven en in het bijzonder aan de invloed van de stad Delft op zijn werk.

Achterliggende gedachte bij dit initiatief is dat Jan Schoonhoven meer bekendheid bij een breder publiek verdient. Hij is over de hele wereld bekend, zijn werk hangt in vele musea, verzamelaars betalen er vele tonnen voor, tot bijna een miljoen. In Delft zijn de naam en het werk van Schoonhoven echter bij velen onbekend. Met ons boek willen wij dat veranderen. We hopen te bereiken dat Delftenaren, ook de niet-kunstkenners en de jongeren, Delft na lezing ervan mede gaan zien door de ogen van de kunstenaar.

Wij wijzen erop dat onze stichting de status van culturele ANBI heeft. Wat dat betekent kunt u lezen in de kolom hiernaast, onder 'ANBI-informatie'.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij de secretaris van de stichting, Ton Welleman, per post: Aart van der Leeuwlaan 217, 2624 PR, Delft of via e-mail: info@lichtopdelft.nl